KÄRLEKENS TUNGA









TORSDAG



Min nya delkurs, komparativ politik, visar sig vara väldigt intressant. Föreläsningen idag handlade om hur man får en människa att känna att den tillhör en stat, ingen föds och känner direkt att den är t.ex. svensk.

Sedan åt jag lunch med min kära mor och tänkte shoppa lite, men mådde så dåligt att jag var tvungen att åka hem. Hann i alla fall få med mig två macarons, en vanilj och en citron (jakten fortsätter) från Gateau. Den som jag åt häromdagen var lite för söt (hallonsmak) så tänkte att de här kanske är bättre.

PIXBOOM

Tänkte visa en ny bloggtjänst som heter Pixboom här nedan. Temat blir skönhetsfavoriter ur skåpet!
För musen över bilderna, så ser ni vilka favoriterna är.










Hur man gör tags till bilder. Gå in på pixboom.com och bli medlem. Lägg in scripet som står på sidan i kodmallarna (om du har blogg.se). Scripet ska läggas in längst ner på sidan av alla kodmallarna (framsida, arkivsida, kategorisida, inläggssida) ovanför där det står </body> och </html>. Glöm inte att spara!

Gå sedan till din blogg (alltså slutprokdukten av din blogg som alla dina läsare ser) och tryckt sedan på valfri bild. Vill du ta bort en tag så drar du bara ut den från bilden.

SABRINA



Den här tjejen har en sån snygg klädstil. Allt hon har på sig är snyggt! Alltid! Aldrig varit med om något liknande.

A LITTLE BIT OF LUCK?



Idag har jag haft tur. Enligt mig. Varför?

- Jag skulle köpa en macaron, hon mosade den lite och jag fick en till utan extra kostnad (plus att de var de bästa jag ätit i Sverige hittils, men jakten fortsätter...)
- Frågade om jag kunde få minimorötter istället för pommes på McDonalds. Fick både och, utan extra kostnad.
- Blev haffad på gatan och fick provsmaka en vegetarisk korv. Fick en trisslott för besväret.
- Vann 25 kronor på trisslotten. Har aldrig vunnit pengar förut. Ska köpa en ny i morgon, he he.

PAMELA LOVE + TOPSHOP






Såg den här bilden hos jakandjil för ett halvår sen och har undrat vem som gjort det coola armbandet (och var man kan köpa det, he he). Nu vet jag att det är Pamela Love och att hon dessutom ska släppa en kollektion med Topshop som kommer ut i april. Yay!

LIKA?



En av mammas äldsta vänner Betka (de studerade tillsammans i Kraków) ringde för ett tag sedan och sökte mamma. Hon var inte hemma så vi pratade lite och så sa Betka att hon och hennes man hade sätt Djävulen bär Prada och tänkt på mig. Att Anne Hathaway och jag är väldigt lika och har samma energi (i alla fall i den filmen). Jag har hört det förut, men vet inte riktigt... Det kanske var ännu mer när jag faktiskt hade brunt hår och lugg ^^.

Vilket tar mig till en händelse i helgen då en bartender frågade mig och jag och min syster är tvillingar. Njaa, sju år är lite för stor åldersskillnad för att man ska kunna klass som tvillingar. Enligt mig i alla fall.

LITE SHOPPING

Den här helgen har jag fyndat! Bästa köpet måste ha varit jumpsuiten från H&M som jag letat efter och som låg undangömd i affären. Sedan finns det en svart axelbandslös bh som inte syns på bilden (min kamera är väldigt dålig och pappas nikon hade inget batteri kvar) och en korg från Indiska. Elle UK förvånade mig faktiskt, jag njöt väldigt mycket av artiklarna - mycket smart skrivna. Å till sist en hårinpackning och ett balsam från Aussie (69 kr, resp 59 kr) köpta på Rusta. FYND!

Annars har jag varit med Hanna idag och det var underbart (som vanligt). Fick ny energi av henne!


SÖNDAG


Jakandjil

Den här helgen flöt förbi fort! Igår var jag på vernissage med syster och mor sedan gick vi och shoppade. Vernissagen var helt okej, det fanns en bild som var asball (en bild på ett utomhusbad i Ungern där män satt och spelade schack). Köpte en bh, en halsduk och saker till mitt rum - för nu ska det göras om! Idag åker jag och shoppar också och möter upp Hanna efter hennes jobb.

I REALLY LOVE YOUR HAIRDO, YEAH



Min fina vän Malin, fotad av mig. Hon lämnar mig snart, så hon får minuspoäng, ha ha! Snygg är hon i alla fall som ni kan se på bilden.

P.s Vann en tävling hos My där man kunde vinna en valfri halsring hos Juveliasmycken . Det gjorde definitivt min dag och jag kan konstatera att det är första gången jag vinner något så det gör det bara ännu roligare.

FÖRLÅT... VAR TVUNGEN



P.s Har många fina bilder som jag vill lägga upp, men får bli senare för nu ska jag åka och träna sen ska blir det öl på ett kubansk ställe med syster och far.

BLONDIN?



Jag kan inte sluta titta på den här bilden. Har jag blont hår nu? Färgade håret rött när jag var 13 och sedan dess har jag aldrig haft blont/blondish hår. 2011 ska jag vara mig själv, natrulig och stolt!

EMELIES SKIVA



Emelie var sexig bondbrud och hennes pojkvän Patrik var Bond himself. Bästa paret!




Provade Sex on the Beach (drinken...) för första gången. Den var jättegod! Brukar inte vara ett sånt stort fan av drinkar annars, men den har är min nya favorit! Bättre än GT, så är du nöjd nu Hanna?








Min söta dalmatin-Hanna!

EAR CUFF!



Idag kom min efterlängtade ear cuff, som jag har väntat! Den kommer från Next Obsession och kostade 119 kr har jag för mig. Idag spenderade jag en kort stund med Malin också, eftersom jag uppenbarligen inte jobbade idag. Struligt med jobbet, men det löste sig till slut, tror jag ha ha.

ROSA ROSETT


bild från jakandjil

Igår när jag åkte hem från biblioteket hade konduktören en liten rosa rosett i hans skägg. Bara en sån liten sak fick allas mungipor att dras ut och det förgyllde min dag i alla fall. Tänk att man genom sitt klädval kan göra människor glada!

INSPO











Å så lite inspo, igen... Mångsidig blogg, men whatevah!

P.s Fortfarande speedad.


RAP STARS

Jag har precis överdoserat burk-cola och huvudet snurrar i ett. Tentaplugg is the shit!



Förlåt men alltså Usher!!! HA HA HA! Jag är så speedad just nu.

STARK FÄRG + SVART


bild härifrån

Jag har alltid tyckt om färgkombon svart plus en stark färg som t.ex. röd och blå (har så många blåa plagg, älskar blått!). Nu är vintern över (enligt mig) så nu plockar jag fram färgerna! Jätteglad tjej, hihi.

EDWARD SHAPE & THE MAGNETIC ZEROS - HOME

Ahh Home. Let me come home
Home is wherever I'm with you.
Ahh Home. Let me go ho-oh-ome.
Home is wherever I'm with you.


110320


Bilder från weheartit och jakandjil

Åhhh, det känns i magen att våren inte är alltför avlägsen numera (peppar peppar, ta i trä) och även om jag har suttit inne hela dagen och pluggat så är jag glad, glad, glad! Ser fram emot att sitta med vännerna i vårsolen och äta glass och prata på tills vi inte orkar längre.

HARMESBYXOR FÖR BARN...



Modevärlden är galen.

GÅRDAGENS BILDER



Nu är det dags för färg färg färg, för det är typ vår vår vår! Den här klänningen var min favorit.



En Moncler-jacka i lila... Jag tycker verkligen inte om lila ha ha.



Modellerna hade så fina lockar, det var väldigt inspirerande. Ser fram emot då man kan gå iklädd endast en kofta och glassa i solen.

Stannade och tittade på NK's modevisning igår och tog några dåliga foton. Min kamera är en god vän, men en vän som drar sina sista andetag tyvärr. Tog en lååång fika med min syster också och pratade om viktiga val i livet. Det kändes bra. I fredags var jag också hemma hos Hanna och pratade tills hennes röst försvann helt och hållet. Livet är bra.

Idag blir det plugg hela dagen vilket känns trist men samtidigt bra, måste känna mig lite produktiv också.

NYA TOPSHOP I STOCKHOLM


Malin och jag var på öppningen av Topshop idag och jag måste säga att jag är besviken. Jag saknar fortfarande den Topshop som fanns i Souk-gallerian där man faktiskt kunde hitta massa fina saker. Aja, den kanske blir bättre med tiden. Köpte i alla fall en bikiniunderdel, ett linne, blush, en sån där roller som tar bort hårstrån från kläder samt fick ett bälte på köpet. Det roligaste var att bikiniunderdelen jag köpte var i storlek 40 och jag är normalt en 34-36:a... Ha ha! Blushen var det bästa köpet tror jag, köpte den i nyansen Flush.

WITH OUR WILL...


"We will live longer than I will
We will be better than I was
We can cross rivers with our will
we can do better than I can"

TVÅ KLOCKOR


Från vänster; klocka från farmor, armband från Thomas Sabo, klocka från Urban Outfitters

AFTERDRK


© Afterdrk

Mamma klagade på att jag har för mycket svart på mig och det kanske kan stämma (det är faktiskt snö ute fortfarande) och snart när det är riktig vår ute så blir det färg! Den här gula tröjan är så extremt fin och jag hittade den faktiskt på en hemsida när jag slösurfade idag. Den kommer från Dagmar så den var alldeles för dyr för min smak, ha ha!

TRUE DAT


weheartit

UPDATE

Min dag var underbar. En varm känsla sprider sig från magen och ut i hela kroppen. Kanske för att jag har kommit till insikt med något angående mina studier, kanske för att jag myst med Amanda & Benny eller för att jag haft ett långt tjejsnack med Hanna.

Idag fick jag också reda på att min kusin kommer hem från Tokyo på måndag och det känns lite betryggande i alla fall. Försöker att läsa så lite som möjligt om katastrofen och fokusera på annat.

KARL L FOTAR





Karl Lagerfeld är en cool gubbe man...

PHOTO BOOTH


Sitter och drömmer mig bort till nästa gång jag åker till Paris och får träffa B. Inlägget nedan förklarar lite varför, däremot kan jag inte förklara inlägget nedan för det vore dumt. I alla fall så lurade jag med mig honom till en affär i en stadsdel lååångt ut med le metro för att använda en gammaldags fotoautomat. Hela två euro kostade det och kortet kom aldrig ut... :(


The Blonde Salad

FUCK YOU

Dagens låtar är:




KATE MOSS - LV SHOW



Alltså... Kate Moss tände en cigarett på allmän plats under Louis Vuitton visningen och folk blir upprörda? Även om fransmännen har ett förbud mot just rökning på allmän plats såsom tunnebana etc så gör de ju det jämt! Röka alltså. De älskar ju sina cancerpinnar, ha ha. Så där hade Marc Jacobs och Kate Moss verkligen tänkt till.

MELODI NUMMER TIO

Gårdagen spenderades framför Melodifestivalen med Hanna och hennes underbara familj. Vi gav alla våra tolvor till Saade, haha. Väldigt najs och i natt sov jag ut för första gången sen Frankrike! Idag fyller min kära syster 27 och min kära vän Emily 20 (men henne träffar jag inte förrän i sommar) så vi ska till min systers lägenhet och fira henne där.


STIL VS TREND

En sak som jag tänkt på ganska länge nu är skillnaden mellan stil och trend. Jag hade en diskussion med två kompisar för två-tre år sedan om rött läppstift. Det hade precis blivit inne och jag tyckte att det var så fint och berättade för dem att jag bestämt mig för att införskaffa mig ett.

En av tjejerna började säga "Fy fan, jag skulle aldrig ha på mig rött läppstift, värsta tantvaringen! Det kan se väldigt horaktigt ut också." medan den andra sa mer "Joo, det kan vara fint på vissa men inte på mig.". Numera har båda de två tjejerna på sig rött läppstift och den första tjejen använder det oftare än vad jag gör.



© The Coveteur

Med detta vill jag inte säga att min första kompis gjorde fel och inte heller vill jag anklaga henne för något. Jag vill mer säga att man inte ska ha några principer när det kommer till kläder, för någon gång kanske man vill äga t.ex. ett rött läppstift eller två.

När jag var omkring 15 var min princip att inte ha på sig något som alla andra har på sig. Numera har jag på mig precis det jag vill - trend eller inte trend. Skillnaden mellan stil och trend är att stil är alltid du och trend är du just nu.

DETALJER










Bilder tagna från weheartit

Jag tror bestämt att jag tycker att det är roligare med detaljerna istället för själva kläderna. Eller kanske inte, kan inte bestämma mig.

HÄNGE

Vann en tradera-auktion för en vecka sen idag anlände detta hänge. Vet inte om det är äkta eftersom den förra ägaren inte kan vertifiera det, men det var så fint att jag var tvungen att ha det.



Annars så har jag bakat cup cakes med Emelie och så var det en man som satt på tåget och höll om sin pung medan han tittade på mig... Denna fredagskväll borde ägnas åt plugg, men jag orkar verkligen inte.

P.s Det är inte jag på bilderna i inlägget nedanför.

KORT FRISYR





Bilder tagna från Ellinorak men det är inte på henne.

Jag vill verkligen ha långt hår till sommaren, men topparna är så torra pga frisörer som försökt bleka dem till min naturliga hårfärg. Det syns inte, men jag känner av det och störs av det. Så kanske i höst så klipper jag av det slitna och börjar om på nytt. Har haft den längden (se ovan) typ hela mitt liv och tror nog att jag trivs bäst i det.

STYLISTERNA

Jag tror att den delkurs som jag har nu kan vara det tråkigaste som finns. Först när man hör "Svensk Politik" så tycker man "Asnajs, så blir man lite mer allmänbildad också", men när man sitter och sätter i Grundlagsutredningen på 591 sidor (tack och lov ska vi inte läsa allt) så tycker man inte det längre...

Det går alltså inte att plugga så mycket, så kollar på Stylisterna istället. Melody eller Caroline borde vinna, de har fin stil och är genuina.



Enda sedan jag kom hem från Frankrike så drömmer jag mardrömmar varje morgon. De är verkliga men också väldigt skumma, som idag när jag var med i ett videospel och alla ville döda mig och en kompis. Jag tror att det är nyttigt att komma ut lite och träna, det var länge sen nu.

17:16


Igår var en rolig dag. Bokade in en resa till Paris mellan den 8:e och 10:e april med B, åt middag med hela familjen och Tomas samt gick på NK's tjejkväll. Mamma fick ett brev hemskickat om att hon kunde gå dit med två vänninor och då valde hon sina två döttrar. Gratis saker var det gott om, men måste säga att maten var det bästa under hela kvällen. Makaronger, champagne, vin, chokladpraliner, ost och chips serverades.

Lyckades också stoppa i mig det ÄCKLIGASTE jag någonsin ätit (kommer från en person som ätit friterad spindel...). Jag ryser bara jag tänker på det och förbannar personen som gav mig det leendes. Förstår inte hur folk pallade att handla saker där heller eftersom det var så mycket folk, men ganska många var fulla också haha.

Så här ser chipsen ut i affären, säljs i Pressbyrån och 7-eleven. Jetegått! Skulle smaka lite innan frukost idag men det slutade med att hela chipspåsen blev till frukost istället...


GRÅA TOPPAR







Den här polska tjejen (Juliett K) har hackat på trenden att färga topparna i nån cool färg, i det här fallet grå. Den femtonåriga Carolina inom mig skriker att om det varit trendigt under hennes tid hade hon fått mer stöd att göra det och gjort det dessutom. Haha!

HAHA SORLIGT MEN SANT


ÄNTLIGEN PÅ VÄG

Längtar efter maj och våren så mycket, av så många olika anledningar. Sitter och väntar på posten, läser tråkig kurslitteratur, trassligt hår och saknar mina vänner. Det är tyvärr vardag och tentaångesten kommer snart. I vår ska jag ha mer tid över, jag lovar!

Idag ringde en man och sa att mina glasögon är färdiga och det är bara att hämta, så i morgon blir det lunch med mamma och sen får jag dem! Wiihoo! Lite solsken finns det trots allt.



AGERA - REAGERA

Något som har förundrat mig ganska länge nu, är min generations sätt att avsäga sig titeln feminist. Främst syftar jag på oss tjejer, eftersom jag faktiskt känner fler killar som kallar sig feminister än tjejer. Det finns två begrepp av feminism; liberal feminism och radikal feminism. Som ni hör tillhör Gudrun Schyman och dylikt till det senare. Tyvärr så är det de som har färgat feminismen på senare tid och det är verkligen inte den typ av feminism jag tar upp här.


Feminsm innebär för mig, jämlikhet. Det betyder inte bara att kvinnor ska ha lika hög lön som män i samma yrke, utan också att män ska få samma respekt som kvinnor i t.ex. skolan. Det är det som feminsm är, inget annat. Sverige är världens mest jämlika land (det finns inget annat land som kommit lika långt... Inte ens Norge :O). Det är så orättvist att det inte kan vara så i hela världen.


Anledningen till att jag skriver är pga en dokumentär på svt som tar upp våldtäkter i bl.a. Kongo. Där beskriver de en kvinna som fått trasiga flaskor uppkörda i sitt underliv. Hon kan inte hålla tätt, få barn, ha ett normalt sexliv och hon är helt förströd. Hon missar en stor del av sitt liv och ingen står till svars till detta.


Jag sitter på mitt jävla arsle och funderar på om jag ska köpa det där smycket eller inte, om jag orkar plugga mer, på våren... Att se något sånt gör mig så ledsen och jag vill verkligen inte spendera hela mitt liv utan att ha gjort någonting. För någonting borde man väl kunna åstakomma? Kanske inte mycket, men lite i alla fall...

<3



Och nu Solsidan! Jag borde verkligen plugga...

LA BAULE/NANTES PT 2










Benjamin bokade en restaurang vid stranden och där hängde ett stort gayt hjärta gjord på röda rosor. Roligt var det!

CHANEL

Jag måste få förklara min kärlek för Chanel... Kanske är det för att loggan är två C:n (C som i Carolina) och jag är ego eller att både Karl Lagerfeld och Coco Chanel är två av de coolaste människorna som någonsin levt, men jag älskar Chanel. Inte för att jag någonsin kommer att äga en äkta Chanel-väska, kanske inte ens en hel parfymflaska...



Detta fick jag i present av Benjamins mamma första dagen jag var där. Fick det i en Sephora-påse (redan innan jag sett innehållet bajsade jag på mig). Det plus en mini Coco Mademoiselle parfymflaska.

Ta gärna ner mig på jorden igen, tack. Så här ska det inte vara! Eller?

THE OSCARS






Vet att det är en vecka efter och snackisen är över, men jag älskar att James Franco och Anne Hathaway var konferencierer tillsammans. Även om de fick mycket kritik... Vilka vackra barn de skulle få!!

LÖRDAG

Jag är helt slut, om jag ska vara ärlig. Den här helgen har jag gjort ingenting och det är så skönt. Min kropp sa till mig att jag behöver vila, så det är väl därför jag är som en säck potatis. Det behövdes verkligen! Ser på mitt schema att nästa vecka kommer att bli jobbig jobbig jobbig, så förbereder kroppen lite och försöker slappna av.

Grattis till Emelie som kommer att flytta med sin pojkvän till deras första lägenhet i april! Det förtjänar hon verkligen.

P.s Lyckades till slut med html:en! Glad flicka :)

MACARONS















Världens godaste macarons från Christophe Roussel. Han gör extremt god choklad också, så honom älskar vi väldigt mycket.

LA BAULE/NANTES PT 1


Stranden i La Baule


Kasinot i La Baule


Bilresa vid kusten.


Fête du Chocolate de La Baule ♥


.

"Time does not matter when the time you spend together is so wonderful"
-
SATC2

RSS 2.0